Az 5 legkedvesebb tavaszi virág, amely színt és illatot visz szobádba!

Kategória: Egyéb, Kistermelő, Szállásadó | 0

Tavaszi hangulatra vágysz, és jól jönne egy pár színes, illatos virág a szobádba? Akkor szerezz be néhány kora tavaszi hagymás növényt! Cserépben is tarthatod őket valamelyik ablakpárkányon. Gondozásuk könnyű, hálás növények. Színpompás szirmaikkal és csodás illatukkal tavaszi hangulatot varázsolnak a környezetedbe. Elvirágzás után pedig kiültetheted őket a kertbe.

 

1. A vidám

Talán a legkedvesebb tavaszi virág számomra a krókusz, az első vidám kis virág, mely szirmait bontja. Amikor az apró krókusz sárga, fehér, kék vagy lila csomói virágozni kezdenek, érzem, megérkezett a tavasz. Szereti a napsugarakat, de ügyelj, hogy földje ne száradjon ki sose.

krókusz

2. A szelíd

A kankalin, vagy más néven primula, egyszerű, hangulatos kora tavaszi növény. Eredetileg sárga, de ma már sokféle színben kapható, és megfelelő körülmények között sokáig virágzik. A hűvösebb, félárnyékos helyeket kedveli. Inkább fűtetlen helyiségben tartsuk, mint a meleg lakásban.

tavaszi kankalin

3. Az elegáns

A karcsú, hosszú szárú nárcisz sárga virága a napfényt idézi, és jókedvre hangol. Cserepét tedd világos, de hűvös helyre, hogy sokáig gyönyörködhess benne. Persze cserép helyett ültetheted fémvödörbe vagy kannába, akár a képen. Nem igényel sok vizet, elég akkor locsolni, ha már szárazabb kezd lenni a földje.

nárcisz

4. Az illatos

Különleges virág a jácint, mert nem csak szépségével kápráztat el minket, hanem az illata is elbűvölően finom. Minél hűvösebb helyen tudod tartani, annál jobb, hisz annál tovább virágzik. Figyelj oda, hogy elég gyakran öntözd, mert viszonylag sok vizet igényel, főleg ha a lakásod levegője száraz.

jácint

5. A tarkabarka

Sokan szeretik a tulipánt is, ezt a tarkabarka tavaszi virágot. Rengeteg változata van, és szerencsére hatalmas a választék belőle. Biztosan találsz majd olyant, amit szívesen hazavinnél. Szereti a napfényes, világos helyet, és ha földje mindig nedves, tápanyagdús.

tulipán

 

 

Válassz egy virágot, gondozd szeretettel és meglátod, vidámabbak lesznek a tavaszi napok!