Ezért éri meg blogot írni

Kategória: Honlap | 0

Van egy szép kis honlapod, amin keresztül reklámozod a terméked, a szolgáltatásod, működik az online rendelés. Minek vesződj még blogírással is? Hiszen annyi tennivalód van! Megéri a macerát?

blogot írni

 

Lehet blogot írni jól és rosszul is, ezért hogy megéri-e vele foglalkozni, az nagyban függ attól, hogy hogyan sikerül e feladattal megbírkóznod. Viszont az biztos, hogy számos előnye van annak, ha a céges honlapodhoz kapcsolódik egy blog is. A blogírásba pedig könnyen bele lehet jönni. Csak gyűjtsd az ötleteket, a témákat, és írj őszintén mindarról, ami a célközönségedet érdekelheti.

 

Jobb találati eredmény

Minél gyakrabban frissül a honlapod új tartalommal, például hírekkel, bejegyzésekkel vagy akár képekkel, annál előrébb sorolja a weboldalt a google kereső a találati listában. Vagyis minden egyes blogbejegyzéssel egy lépést tehetsz előre. Ha abbahagyod a honlapod frissítését, könnyen lehet, hogy szépen lassan visszacsúszol a rangsorolásnál.

 

Több látogató

Ha blogot vezetsz, a látogatóid száma megsokszorozódhat. Ennek több oka is van. Egyrészt a jobb találati helyezés miatt egyre többen rátalálnak a weblapodra. Másrészt a blogbegyejzéseiddel konkrét olvasóközönséget célozhatsz meg, és bővebb látogatókört érhetsz el.

Fontos azonban tudni, hogy a szövegíráskor nem elég a tartalomra koncentrálni, a keresőoptimalizálás szempontjait sem szabad elhanyagolni. Vagyis figyelni kell, mi legyen a bejegyzés címe, milyen kulcsszavakat válasszunk, azok milyen sűrűn forduljanak elő, a képeknek milyen címkéket adjunk, stb.

 

Nagyobb bizalom

Hiszem, hogy mindamellett, hogy a blogírásnak számos előnye van már rövid távon is, mégis sokkal inkább hosszú távú befektetés. Mert aki ma egyszeri látogató, holnaptól visszatérő olvasó lehet, később pedig ügyfél.

Azzal, hogy most időt szánsz arra, hogy hasznos és érdekes információkat megossz másokkal, hogy beszámolj saját tapasztalataidról, ingyen tanácsot adj, azzal lehetőséged van arra, hogy bizonyítsd rátermettséged, hogy meggyőzd az látogatóidat hozzáértésedről, hogy megnyerd az olvasók bizalmát. És ha bíznak benned, akkor a jövőben szívesebben vásárolnak majd nálad. Ilyen egyszerű.

 

No, szeretnél blogot írni?