Ha elvetsz egy magot

Kategória: Egyéb | 0

Szeretek kertészkedni. Talán az egyik legizgalmasabb dolog, amikor az ember elvet egy magot, és aztán vár. Még nem lehet biztos abban, hogy a mag kikel-e, hogy leveleket, majd virágot hoz-e és végül lesz-e rajta termés. De a magban benne van a remény és az ígéret. Hogy miért írok erről?

 

kikelt a mag

 

Úgy döntöttem, pályát módosítok.

Az ötlet nem hirtelen jött, hanem szépen lassan fogalmazódott meg bennem. Valami mást akartam. Pontosan még nem tudtam, mit, csak azt éreztem, hogy hiányzik a lelkesedésem, és anélkül nem szabad folytatni. Gondolkoztam, hogy mi újba is kezdhetnék. Sorra vettem mindazt, amihez értek, amit szeretek. Próbáltam kipihenni magam a szabadságom alatt, de nem ment. Végül felmondtam.

Nem volt könnyű, de úgy éreztem, helyesen cselekszem. Hosszú töprengés előzte meg, hogy otthagytam a munkahelyem. Sokat vívódtam magamban. És igen, féltem. Féltem a bizonytalantól. De egy idő után az irányt már éreztem magamban, ha meg nem is tudtam volna fogalmazni, és volt bennem valami megmagyarázhatatlan bizalom a jövőt illetően. És akkor léptem. Majd két nappal a felmondás után(!) rátaláltam egy webdesign tanfolyamra, ami teljesen lázba hozott.

Nem igazán tudtam megmagyarázni, hogy mi ragadott meg benne, mert addig sosem érdekelt engem komolyabban a számítógépes világ, de egyrészt hasznos, másrészt nagyon kreatív dolognak tűnt. Elhatároztam, hogy belevágok. A következő időszakra úgy tekintettem, mint egy kihívásokkal teli, de izgalmas feladatra. Úgy éreztem, hogy még sosem hoztam ennyire komoly döntést, de már nem féltem. Izgultam, de nem féltem.

Tanultam színekről, betűtípusokról, és arról, hogy mi ragadja meg az emberek figyelmét. Foglalkoztam digitális képszerkesztéssel, webdesignnal. Megtanultam néhány számítógépes programot használni. Tanultam kódokról és számítógépes nyelvekről, meg marketingről. Aztán elkészült az első tanuló weboldalam. Majd a második. És büszke voltam magamra, hogy a semmiből ideig eljutottam. Ráadásul tetszett, amit csináltam. Kezdtem úgy érezni, hogy ezt érdemes lenne folytatni, hogy izgalmas lenne vállalkozást indítani és webdesigerként dolgozni. Így született meg ez a honlap.

A történetnek ezzel nincs vége, sőt most kezdődik. A mag el van vetve.

Te ültettél már el magot?